12 Eylül 2014 Cuma

Seo'da Temel Bilgiler

Merhaba arkadaşlar sizlere bu makalemde SEO hakkında öğrendiğim bazı şeyler hakkında bahsedeceğim. SEO günümüzde şirketlerin yoğun olarak kullandığı bir güçtür. Bu gücün ne olduğunu sizlere şöyle anlatabilirim.

Elimizde kurumsalseodahizmet.blogspot.com adında bir bireysel web sitesi olduğunu düşünelim. Bu web sitesinin Google, Firefox, Internet Explorer gibi arama motorlarında arattığımız zaman sitemizin nerede karşımıza çıkacağını belirler. Burada güçlü bir SEO çalışması yapan bir kurumla çalışmamız gerekecektir. Bunun nedeni işlerini tam olarak bilmeleri, görevlerini yerine getirebilmeleri ve iş konusunda olan öz geçmişleridir. Seo hizmeti bizim internette bulunan web sayfamızı yapacağı çalışmalar doğrultusunda arama yapıldığı takdirde en üst sıralarda görünmesini sağlayacaktır. Bunu kendilerine bağlı olan blog sayfalarına ve sosyal ağlar üzerinden paylaşacakları sayfamızın linkleri sayesinde gerçekleştirecektir. Böylece her tarafa bir virüs gibi yayılan web sitemizin linki sayfamıza daha çok ziyaretçi çekecektir. Bu sayede sayfamız her zaman en üstte kalmayı başaracak ve alış-veriş bu şekilde daha fazla yapılacaktır.

Sayfamızın daha hızlı bir şekilde yol kat etmesinin bir kaç yolu da şunlardır:


  • Satın aldığımız alan adı burada çok önemli bir yerdedir. Bunun nedeni almış olduğumuz alan adının bizim sitemizle ilgili olmasıdır. Örneğin; sitemizde bireysel bir çalışma yapılacaksa alan adımızın adı bireye ait onu andıran bir şey olmalıdır. Bu şekilde alınan bir alan adı bizim için daha yararlı olacaktır.



  • Bir diğer faktörde şudur. Sayfamızı tasarlarken sayfa uzantılarına dikkat etmeliyiz. Alan adında olduğu gibi burada da uzantılar sayfamızın daha hızlı şekilde yukarı doğru ilerlemesini sağlayacaktır.



  • Bir diğer faktörde kişisel sayfamızda sayfamız da bulunan içeriklerin kendimiz tarafından yazılmış olmasıdır. Bunun nedeni Google tarayıcılarının girdiğimiz her içeriği kontrol etmesidir. Eğer girdiğimiz yazılar başka bir sayfadan kopyalanıp aktarılmışsa Google bunu hemen fark edecektir ve sayfamızı yükseltmek yerine daha da aşağıya çekecektir. Bunun çalıntı olduğunu nereden anlıyor derseniz Google’ın sadece Türkiye’de bulunan ve hepsinin Türkçe bilen çalışanları tarafından tespit edilmektedir. Bu nedenle her zaman için içeriklerimiz bizi anlatmalı ve her zaman daha gerçekçi ve özgün yazılar yazılmalıdır.



  • Son olarak sosyal ağlar demeliyiz. Sosyal ağların bu konuda etkileri çok büyük çaptadır. Facebook, Twitter, Instagram gibi 3 büyük ağda 10 bin’lik sayfalarımız olduğunu varsayarsak ve kedimize ait çeşitli 50 blog sayfamızın olduğunu düşünürsek buralarda yapacağım sadece tek bir link paylaşımı sayesinde istediğimiz siteye onlarca müşteri çekmiş oluruz.

0 yorum:

Yorum Gönder